No hupsis! Olipas se jännää. Ihan ekaksi: Tinka sai 83 pistettä ja se hylätiin. Ja sitten asiaan...

Pisteet osa-alueittain:

Toimintakyky    +1, kohtuullinen

Terävyys          +1, pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puollustushalu  -1, haluton (kipaisi minun taakseni vierasta haukkumaan, mamma pelastaa!)

Taistelutahto     +2, kohtuullinen

Hermorakenne   -1, vähän hermostunut (minun armas jokapaikkaan vietävä, ei koskaan mitään pelästynyt, vieraassa paikassa koivet kattoon nostava ja nukkuva koira - vähän hermostunut??? tähän palataan vielä. Ihan aiheesta tuo -1 tuli)

Temperamentti   +2, kohtuullisen vilkas (minusta kyllä vaan vilkas... :)

Kovuus               +1, hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3, luoksepäästävä, hyväntahtoinen, avoin

Laukauskokematon

Noniin, siinäpä sitä. Meni aika lailla juuri niinkuin arvelinin. Puollustushalu miinuksella, mutta se on jonkin verran koulutusjuttu. Vaikka kuten ammattilaiset ja kokeneemmat sanoo, ei puollustushalua voi kokonaan kouluttaa poiskaan - jos se koiralla on, niin kyllä se sen testissä näyttää. Ja jos taas sitä ei ole kuin pikkuisen ja koiran kanssa on oltu tarkkoja kuinka vieraita tervehditään, niin ei sitten näytä sitä ollenkaan. Koko testi meni siis ihan ok, muttamutta... Kun koiraa loppua kohti paineistetaan enemmän ja enemmän, ei Tinka palautunut tapahtumista vaan paine "jäi päälle". Piemän huoneen se suoritti ihan ok, mutta sen jälkeen seinään kiinni jääminen olikin tosi vaikeaa. Sain tehdä ylimääräisen kierroksenkin sen kanssa ja kehua koiraa (samoin tein tynnyrin ja haalarin jälkeen), mutta Tinka ei silti palautunut edes pikkuista vertaa. Kyllähän se mukana kulki, eikä ihan kauheasti vetänyt hihnassa tms., mutta olemus kyllä kertoi, ettei le kivaa. Laukauksista se ei paineistunut lisää, joten siksi laukauskokematon. Jos se olisi paineistunut lisää, niin sitten olisi jouduttu miinuksen puolelle. Eli, Tinka sai hylsyn, koska ei purkanut painetta testin aikana.

Olin tuloksesta ihan hurjan hämmästynyt, sillä Tinkahan on mitä rautahermoisin koira kotioloissa. Mikään ei ole sitä saanut hermostumaan tai säikkymään: rälläkkää se katsoi vierestä ja pelkäsin, että kipinät menee turkkiin ja syttyy palamaan, halkojen teosta ei tullut mitään, kun koira napottaa vieressä uteliaana katsomassa (kone piti sammuttaa ja viedä koira sisälle etä voi jatkaa toimintaa), hakutreeneissä se on tehnyt vaikka mitä (etsinyt ihmistä pimeähköstä kontista, laskeuduttu valjaissa, etsitty ihmisiä kummallisesta rakennuksista, kuljettu vaikka millaisilla alustoilla) ja muutenkin Tinka on aivan loistava liikkuja kaupungissa tai missä vain. Testissä tulikin ilmi ehkä se, että kun Tinka ei leiki kunnolla (siis se on opeteltu juttu ja vieläkin sitä opetellaan), niin sillä ei ehkä ole sitä viettiä, millä purkaa painetta. Tuo on siis hyvin pitkälti miun oma ajatus. En tiedä joutuuko Tinka ikinä vastaavanlaisiin tilanteisiin tosielämässä ja mitä sitten tapahtuu jos se joutuu? Tai voiko esim. kisatilanne olla Tinkalle noin paineistava, sillä minähän jännitän kisoja ja tilanne on uusi. Ja miten se sitten puretaan? En oikein tiedä, enkä oikein tiedä mitä pitäisi nyt tehdä. Muuta kuin että aion jatkaa leikkimisen opettelua ja treenaamista ihan normaalisti. :) Ohjaajallehan tämä vain asettaa haasteita...

Sen verran on kyllä todettava, että Tinka on pikkuisen ehkä ollut allapäin pari päivää. Se ei esimerkiksi tahtoisi lähteä lenkille ilman minua, vaikka mukana on koirakaveri ja saa olla irti ja juosta ihan niinkuin haluaa. Houkutellen se menee, mutta pikkuisen katselee taaksepäin ja on tyytyväinen kun käännytään pois. Muutenkin se on ollut vähän "hiljainen". Olenkin tehnyt sen kanssa megalyhyitä tottiksia sikahyvällä palkalla. Ja pari hakua suoralla palkalla. Ihan vaan motivaatioksi ja "palautukseksi".

Olen siis pari päivää viikosta töissä ja väkerrän opiskeluja loppuun. Hurjaa - pitäisi valmistua keväällä... BH-kokeeseen oli tarkoitus menne, mutta ..kele, se on juuri samaan aikaan kuin viimeiset kolme päivää opiskeluja. Ehkä sitten syksyllä. Kesän aikana tarkoitus treenata hyppynoudot kuntoon ja saada jälki siihen malliin, että voi kisata. Tarkoitus olisi, että BH:n jälkeen päästäisiin kisoihin. Saa nähdä miten meidän käy!