Eilen teimme Tinkan kanssa n.60 metriä pitkän jäljen niin että vain alussa ja joka viidennessä askeleessa oli kuivamuonaa. Jälki oli about 45 min vanha. Ja arvaappas mitä ohjaaja sanoi? Että jäljet saa olla pitempiä ja pidempään vanhentuneita. Tinka on kuulemma tosi hyvä! Ohjaajan kyky ohjata koiraa ei ilmeisesti ole kovin mainittava, koskapa ei ole moista asiaa huomannut. Vaan on se hyvä, että toinen tästä meidän koirakosta osaa asiansa.

Olemme treenailleet myös tottista ja etenkin maahanmenoa, seisomista ja noutoa. Klikkeri on osoittautunut loistavaksi treenikaveriksi. Varsinkin noudon alkeiden opettaminen on tosi mielenkiintoista sen avulla ja maahan menokin on onnistunut paljon paremmin klikkailemalla. Näiltä, näiltä ja näiltä sivuilta on käyty perusohjeita katsomassa. Ja nyt eikun harjoitellaan. Maahanmenon harjoittelun aloittaminen oli kyllä aika lystikästä...Tinkan mielestä se on himpun tylsää, joten se ei halua toistaa liikettä yhtä kertaa enempää. Niinpä neiti alkoi hyppimään, ulvomaan ja kun rauhassa vain odotin napsahti maahan - minun selkäni taakse tosin. :) Nyt se sujuu jo paremmin, vaikka jostain syystä Tinka tahtoo pistää toisen etujalan alleen koukkuun. Se pitää vielä saada pois, niin eiköhän se siitä.

Huomenna päästään treenaamaan sellaisen ohjaajan johdolla, jolla on itsellään kaksi mestriluokassa kilpailevaa australianpaimenkoiraa. Mielenkiintoista!

Koiran treenaaminen on kyllä kaikenkaikkiaankin tavattoman mielenkiintoista touhua.
637706944_62775af8e6_m.jpg