Tinkalla on mielestäni ollut saalisvietti hieman esiin houkuteltavissa. Löytyy se, kun oikein kaivaa, mutta pitää tosiaan osata houkutella se esille. Ja näin eikokeneena kouluttajana se tuottaa joskus päänvaivaa ja ajattelinpa tuossa yhdessä vaiheessa, että sitä viettiä ei ole ollenkaan! Onneksi Riitun emo auttoi tässäkin asiassa. Ja Tinka itse. Nimittäin...mustikoitten ja metsämansikoitten syömisen lisäksi Tinka toi yhdellä lenkillä metsästä ihan hyvän kokoisen teerin poikasen. Huh. En ymmärrä, miten Tinka oli onnistunutkin linnun nappaamaan ja tähän aikaan vuodesta "poikaset" alkaa olla jo isoja. Onneksi Tinka tuli luokse käskyllä suurempia mutisematta ja pääsin lopettamaan lintuparan kärsimykset. Sen jälkeen kyllä kuljettiin linnun ohi sivuttain ja etuperin ja takaperin ja EI kuului kun vaan lintuun päin vilkaistiinkaan. Näytti toimivan aika hyvin. Onneksi. Niin, että sitä saalisviettiä...olisikohan (taas) ollut kyse ohjaajan (eli minun) pienestä (?!) osaamattomuudesta motivoida koiraa. :)

Kapulan kantoa naksuttimen avulla (paitsi että naksutin on ollut kadoksissa muutaman päivän) olemme myös harjoitelleet, aika hyvällä menestyksellä itseasiassa. Aloitimme siis siitä, että Tinka ei edes älynnyt koskea koko kapulaan. Se ei ollut yhtään kiinnostava. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että neiti ottaa kapulan suuhunsa ja kantelee sitä minne sattuu, minullekin, jos vain osaan toimia oikein. Seuraava vaihe on sitten se, että kapulan pitäisi pysyä siellä suussa kauemmin. Ja irrota vasta käskystä. Huhhuh.

Syksy on siten saapunut, sillä metsässä on hirvikärpäsiä. Ne ovat iljettäviä otuksia. Itikat hävivät tuulen mukana, nämä kamikatzekärpäset ei katoa minnekään vaan hyppivät puista ja oksilta ja lehdiltä silmäripsiin, niskaan vaatteisiin, joka paikkaan. Pudottavat siipensa ja alkavat ryömiä ja ne saa pois vain litistämällä ne kuoliaaksi tai siis käytännössä tarkoittaa, että ne pitää KATKAISTA. Siis puolittaa sormien välissä. Ainut tapa olla varma ettei hirvitys palaa kostamaan. Inhaa.

Talon remonttikin etenee - yläkerta on maalattu! Huonekaluja (niitä muutamaa) on siirretty urakalla paikasta toiseen ja nyt sitten pitäisi käydä tämän alakerran kimppuun. Ja ensi viikolla alkaa siis opiskelut. Jännää.