Kuvia laitan jahka ehdin niitä lataamaan - hetken kestää. Tämäkin päivitys on aika myöhässä ja tyylilleen uskollisena täynnä kirjoitusvirheitä kun en jaksa turhan tarkka niistä olla. Jaa, ja minusta on siis ihan aikuisten oikeasti tulossa erkkaope... :)

Ollaan käyt Tinkauksen kanssa näyttelyissä Kuopiossa ja eilen palattiin erkkarista Saarijärveltä. Koira osaa, emäntä poukkoilee. Olin myös ilmoittanut Tinkan avoimeen luokkaan, vaikka se ikänsä puolesta olisi vielä junnuissa. Hupsis!

Onneksi molemmissa paikoissa on ollut mukavia holskuihmisiä ohjeistamassa aloittelijaa: "Tuu nyt pois kehästä" (jäin pojottamaan sinne kun toista koiraa esitettiin) "Et sä vielä voi mennä pois" (piti jäädä voittaja (?) arviointiin) "Mene tuonne puolelle" (kaksi koiraa kehässä ja onnistun silti olemaan vika paikassa) ja "Takajalat voisi olla paremmin, noin, nyt on hyvä" (seisotin koiraa miten sattuu tuomarin edessä ja neuvot tulivat selän takaa ihan pyytämättä). Kiitos ja kumarrus neuvojille. Jäin muuten 2 egeä velkaa ja en varmaan muista sitä seuraavalla kerralla. Toivottavasti minulta karhutaan raha kun muuten ehkä nolottaa! Niin, ja sain lainata telttaa ja häkkiäkin. Ja siellä oli mukavia ihmisiä jotka tuli moikkaamaan minua ja Tinkaa tuntien koiran. Olin pikkuisen hmmästynyt ja varmaan se näkyi naamaltakin. Mutta kaikenkaikkiaan, tosi mukava tavata "saman rotuisia ihmisiä".

Arvioinneista:

Kuopio 2.8.2008 Soile Bister, tuloksena EH. Hupi-sisko oli tällä kertaa kauniimpi.
Sopivan vahva, hyvin feminiininen narttu, jolla hyvä pään pituus, kuono saisi olla vahvempi. Toivoisin tummempia silmiä. Hyvät korvat ja purenta. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman jyrkkä lantio. Ikäisekseen erittäin hyvä runko. Pitkä valkoinen juova kaulan alaosassa. Liikkuu hyvin. Mukava luonne.

Saarijärvi 9.8.2008 Erkkari Roel v. Veen-Keur, Alankomaat, tuloksena avoimen luokan ERI 1 ja serti
18 months (Tinka on kyllä 20 kuukautta eli vuosi ja 8 kuukautta, tämän huomasin vasta kotona. Pitää varmaan kysellä että vaikuttaako se mihinkään.) Good type, feminine. Good head, strong bite. Good eyes & ears, good body, legs and feet, tail and coat. Moves with drive.

Treenattukin on. Tottista tehty, käännöksiä ja paikallaoloa sekä häiriön alla kontaktin pitämistä. Jonkin verran noutoja ja tänään pari hyppyä naapurin pihalla ihka uudella Napsun omistajan rakentamalla esteellä. Napsu treenaa pillin avulla ja se pelittää tosi hyvin, joten kaivoin naksun esille ja katsotaan miten käy. Paljon vielä kehittämistä ei oikeastaan mitään mainittavaa. Paitsi että Tinkan siskot Ärri ja Laku on jo käyneet BH kokeessa! Huh...
Kepit nousee nurtsilta, seuraavaksi on sitten niiden liittäminen jälkeen. Josko ensi viikolla olisi aikaa ajaa pari jälkeä. Olen saanut ajoiksi hankkia pitemmän liinaan ja ne tynnyrivaljaatkin on jo sisäänajoa vailla. Niin ja PK-liivitkin meillä on hakua varten. "All the gear and no idea" Niinhän se menee. :)

Pelastuskoiratreeneissä on käyty, tosin luulen, että omistaja on oppinut tällä kertaa enemmän kuin koira. Tämä tosin on kiinni treeneistä joihin pääsen eikä koiran kyvyistä. Kunhan tuo ihmisvekara vähän kasvaa ja hänet saa mukaan treeneihin, niin sitten varmaan helpottuu se treeneihin pääsy viikollakin eikä vaan viikonloppuna.

Kuvia siis päivittelen kun saan niitä ladattua. Ja yritän olla ahkerampi tännekin juttuja päivittämään. Paino sanalla yritän.

psst. Ainiin, siis Tinka tarvitsee nyt hyväksytyn luonnetestituloksen tai käyttötuloksen ja yhden sertin ja sitten se on valio. Kahden vuoden ikään mennessä nuo asia aikaisintaan. Aika metkaa.