Olemme keskittyneet kotipihalla leikkimisen opetteluun, mikä kehittyy koko ajan. Tänään pääsimme jo siihen vaiheeseen, että Tinka tuo itsenäiseti lelua minulle. Siis ilman että se on kiinni liinassa tai että minä sitä houkuttelen. Ihan hyvä. Lelun vaihtoleikki ei vielä onnistu, eli Tinka ei tuo lelua minulle, kun heitän toisen samanlaisen lelun. Tökerö selitys, mutta juu nou. :) Sitä siis vielä treenataan. Ja yritän saada Tinkan murisemaan tai äännähtelemään leikkiessä, että jos siitä tulisi lisää intoa.

Tottista on käyty treenaamassa Joensuussa, ihan oikealla (?!) kentällä ja se meni ihan jees. Pakkasta oli noin -15 ja Tinka alkoi hyytyä viimeisellä treenikerralla. Tehtiin täyskäännöksiä, seuraamista sekä eteentuloa. Kentällä tehdään lelulla, sillä namit ei siellä kelpaa. Täyskäännöstä on treenattu ruokakupilla ja se meni yllättävän hyvin kentällä lelun kanssa. Minä olen yrittänyt opetella kääntymään 90 astetta ilman ylimääräisiä koukeroita, joten sitä en vielä ole ottanut Tinkan kanssa vaan ihan vaan issekseni. Tarkkuutta ja sitä että vire pitää, täytyy harjoitella. Muuten ihan ok. Eteentuloa on opeteltu ensin naksuttimella, sitten sisällä ruokakupilla ja nyt sitten siirrytään ulos. teen sen niin, että siirryn pikkuisia askeleita taaksepäin ja Tinkan pitää tulla oikealle paikalle koko ajan. Kun suoritus on täydellisyyttä hipova (heh...), niin sitten saa palkan.

IMG_3065.JPG
Lähettäjä Tinka


Meillä oli Riitu-mali vieraisilla ja se tuli Tinkan uudesta, hienosta tarhasta yli että hurahtaa. Taisi se pysyä siellä 10 minuuttia...Tinka on tarhassa mielellään, vaikka kyllä se mieluummin sisällä omalla sohvalla löhöää. Tarhassa on koppi pehmusteineen ja lämmitin, joten kyllä se siellä pärjää. Nyt ei tarvitse murehtia vahingoista sisällä,varsinkin kun muutama lastenlelu taitaa lojua lattialla.

IMG_2993.JPG
Lähettäjä Tinka
Ainiin, käytiin myös tekemässä agiesteitä naapurissa ja Tinka toimi mainiosti! Komentaa minua ihan urakalla ja varastaa hypyille jos vaan sallin, mutta tekee innolla. Kiva!

IMG_2994.JPG
Lähettäjä Tinka