Käytiin eilen pellolla ajamassa jälkeä, tarkoituksena tehdä tosi napakka treeni. Jäljellä oli kolme kulmaa, viisi esinettä ja suorilla muutamissa jäljissä nakinpala. Ajoin tynnyrivaljailla ja lyhyellä liinalla ihan Tinkan takalavan kohdalla kävellen. Yhdessä kulmassa tuuli oli puhaltanut jäljen sivuun ja sitä kulmaa istuttiin ihmettelemässä vähän aikaa, mutta TInka pääsi kuitenkin itse eteenpäin. Toisessa kulmassa Tinka jotenkin kerkisi tehdä kiein itsensä ympäri ennenkuin hoksasi kulman. Esineet (erikokoisia ja yksi keppi) Tinka ilmaisi tosi hienosti maahanmenemällä ilman eri kehoitusta tai hihnapakotetta. Kokonaisuudessaan aika ok.

Tottista on tehty ja nyt opettelun alla on hyppyesteet. Ata on päästy kertaalleen kokeilemaan ja se oli kyllä ihan näkemisen arvoista räpeltämistä...vaan meni Tinka siitä yli. Houkuttelin esteen toisella puolella, kiipesin eseen yli vauhdilla ja avustaja nosti Tinkaa ylöspäin, että se huomaisi ettei se niin kauheaa olekaan. Lupaavaa... :) Hyppyeste on ok, pitää päästä vaan treenaamaan kentälle ja hakea varmuutta toistoilla.

Kentällä menoa on muutettu siten, että avustajan ollessa paikalle, avustaja pitää Tinkaa kiinni ja minä juoksen kentälle TInkaa huudelleen. Kun Tinka tulee luokse jatkan suoraan seuraamiseen ja siitä muihin juttuihin. Jos olen yksin, jätän Tinkan "olemaan" (en käskyn alle varsinaisesti, sanon että ootellaan) ja juoksen kentälle. Tinka tulee kun saa tarpeeksi "vauhtia". Toiminut ihan hyvin, paremmin tietysti avustajan kanssa. Tällä tavalla treenaten pystyn käyttämään lelua palkkana ja se näkyy hiukan nopeampina ja tarkempina suorituksina. Uudet liikkeet, jäävät liikkeet, eteenmenon - ne vielä ainakin teen namilla. ajatus on, että tuo minun karkaaminen nostaisi Tinkan viettiä vahän paremmin ja jossain vaiheessa se ehkä toimisi paineen purkajana. Samalla tavoin kuin leikistä pitävälle koiralle leikki toimii purkuvälineenä. Tottis tuntuu nyt oikeastaan kiinnostavalta "lajilta". Kummallista.

Loppukuusta olen menossa Kirkkonummelle katsomaan WMC:n tottissemmaa. Josko taas oppisi jotain uutta.