Tehtiin pientä radanpätkää, helppoa sellaista, ihan vaan että saadaan vauhtia ja ohjauskokemusta. Ja sitähän me saatiin. "Ja kun olet tehnyt radan, kysyn teitkö plaajätön vai blaablaan ? En siis edelleenkään muista mitä tein ja ihan aluksi en kyllä tehnyt mitään ohjaamiseen viittaavaa. Lähinnä juoksin koiran vieressä ja kerroin mitä tehdään. Hohhoijaa... Vauhti alkoi kuitenkin kasvaa sen verran, että piti ryhtyä ohjaajan oikomaan radalla ja sitten tein noita jotain blaablaa kuvioita. :) Meni kuulemma ihan hyvin. Käskyt on myöhässä, mutta kuten todettua - T korjaa ohjaajan mokia kun se on niiiiiin kauhean tottelevainen! Sehän tosiaan hyppää aika ihmeasennoista ja kohdista kun vaan käsky käy. Eli se on ainakin sellainen suhteellisen helposti, heh, kehitettävä asia: hutta vaan siellä radalla aikaisemmin. Renkaasta ei sitä saatu läpi kunnialla, joten treenikaveri käi maxikorkean renkaan alle makaamaan peittäen raot. Kyllä se sitten tuli siitä läpi. Oikeaoppista treenamista...hmmm...hauskaa se oli.

Kuulemma koira pitäisi myös nähdä radalla, että tietää mitä se tekee. Hoh! Sieltä se perästä porhaltaa... Ei vaan tosiaan, kyllä kai sitä omaa päätä voi sen verran liikutella, että tietää missä koira on. Ja osaisi sitten ajoittaa ne käskyt oikeaan kohtaa. Kaksi melko helposti korjattavaa asiaa. Ainakin helpompia kuin kontaktit. Ehkä.

Kontaktia tehtiin myös, puomilla ja keinulla. Puomin alkupäässä nami ja lopussa namialusta. Tinka kiinni hihnassa. Ihan ok, vaan se kyllä vetää ihan armotta ja kauhealla voimalla. Keinulla sama juttu, plus että keinua hidastettiin reilusti ja molemmilla puolilla keinua ihminen ettei T pääse hyppäämään alas. Ihan ok ekaksi kerraksi. Vauhtia on enemmän kuin järkeä tai varovaisuutta, joten jossain välissä tullaan kyllä alas aika armotta.

Tehttiin myös PK hyppyjä ennen agia: hyppyeste matalana kapulan kanssa ok. Luovutusta en vielä ole ottanut, vaan pelkästään hyppyä ja kapulaa ja niitäkäin tosi paljon erikseen. Ilman kapulaa tehtiin hyppyä minun luokse myös niin, että korotin estettä melkein oikean korkuiseksi. T:n takajalat napsahti hyppyyn aika ilkeän kuuloisesti, mutta luupää koira ei reagoinut asiaan yhtään mitenkään. Ei edes älähdystä saatikka esteen väistöä. Madalsin estettä ja hypättiin pari kertaa uudestaan ja T oli ihan ok. Vinoestettä vaan yliteltiin, se ei oikein vielä suju edes apujen kanssa. Kuljetan T:n alas esteeltä namilla, ettei se hyppää epämääräisesti vinoesteenpäältä alas ja satuta itseään. Tätä pitää vielä aikalailla treenata. Kapulaa tähän ei ole yhdistetty ei yhdistetä ennenkuin este muuten sujuu.

Kaikenkaikkiaan ihan ok. Juoksulenkki (n. 30 min) agin alussa on tosi jees. Ratojen välillä T liikuskelee ystävänsä N:n kanssa joko minun tai jonkun muun kävelyttämänä. Ja treenin lopuksi pikkuisen vapaana juoksua ja kotona vielä vapaan juoksentelua. Ja kotona nukuttaakin aika kivasti.

Pikkumies on ottanut asiakseen antaa T:lle ruoan. Se on aika hellyttävää: "Ittu" (T katsoo minuun, näytän kädellä että se istuu) "Hyvä, vapaa!" (Näytän kädellä että ruoan saa ottaa). On se kiva, että on noin iisi koira joka ei vaahtosammuttimen kokoista komentajaa säikähdä!